Blog

Cubelets Robotika a Hudson Általánosban

A Hudson Általános Iskolában a SMILE program keretein belül Cubelets-ek segítségével oktatják a gyerekeket.

Ugyanezt a videót itt megnézheted magyar felirattal is, sajnos ezt egyelőre nem lehet nagyobb képernyőre nagyítani. De rövidítve kb. erről van szó:

SMILE azt jelenti, hogy STEM-MOBILE-INTEGRATED-LEARNING-EXPERIENCE, ha a videót nézitek akkor látjátok, hogy mennyire eltalált rövidítésről van szó. Itt tényleg mosolyogva tanulnak a gyerekek. A STEM pedig egy másik angol rövidítés [science, technology, engineering, and mathematics].
A cubelets-szel való foglalkozás lehetőséget biztosít a tanulóknak, hogy fejlesszék a kritikai gondolkodásukat, a probléma megoldó képességüket, azzal ahogy konstruálnak, elmélyítik a tudásukat az órai munka során.

Láthatunk itt ‘agresszív’ robotot, amelyik egyre gyorsul, ahogy közeledik valamihez. A félős robot viszont félve  távolodik ha mi közelítünk hozzá. De van itt összezavarodott robot is, amelyik körkörösen mozog, és van az a robot amelyik már attól elindul, hogy fölé tartod a kezed.

Többek között, amit én szeretek ebben, hogy ez nagyon segíti kreatív gondolkodást, mert nem egy adott irányba vezeti a gondolataikat, hanem ahelyett, hogy egy munkafüzetet használnának, ami lépésről-lépésre irányítja őket, hogy így, vagy úgy kell gondolkoznod, ők maguk találják ki a dolgokat nagyon önálló módon..

Lehet, hogy egy adott elképzeléssel látnak hozzá, de ahogy elkezdenek dolgozni a Cubeletsszel, ez próbára őket, az eredeti elképzelésüket, és talán az egészet újra át kell gondolniuk. Ez egy nagyon erőteljes dolog. A legerősebb módja annak, hogy tanuljunk, mert ezt a tanuló saját maga hozta létre. Amikor saját magadat tanítod, akkor érted meg a legjobban a dolgokat. Azzal, hogy fejlesztjük a kritikai gondolkodást, vagy az egymással való együttműködést, felkészítjük a gyerekeket a egyetemi életre, vagy gyakorlati szinten azokra az állásokra amiket egyelőre még fel sem találtak. Ez az amit kifejlesztettünk és ami segíteni fog nekik abban, hogy sikeresek legyenek később felnőttként az életben is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

No Comments Yet


Leave a Comment